Смяна на кормилен накрайник

Кормилния накрайник е основен компонент от кормилната уредба на автомобила. На кормилната рейка има вътрешен и външен кормилен накрайник. След смяна на кормилен накрайник е необходимо да бъде извършен реглаж на преден мост, тъй като се променя сходимостта.

Кормилните накрайници се повреждат по-често от всеки друг елемент на кормилната уредба. Повреден или износен кормилен накрайник може да доведе до неравномерно износване на външните или вътрешните ръбове на гумите на автомобила.

Симптоми за повреден накрайник: При крайно навиване на волана може да се чува скърцане, чукане, видимо скъсан маншон на кормилния накрайник, луфт при проверка ходова част. Автомобила може да дърпа в различни посоки при шофиране и спиране.

Ако имате съмнения в изправността на автомобила Ви заповядайте в автосервиз Юни АУТО Варна - ние ще направим цялостен оглед и тест на ходовата част и кормилното управление нa автомобила Ви. При установени проблеми можем да подменим износените части бързо и професионално.

ВАЖНО: Правете реглаж винаги след подмяна на кормилни накрайници и винаги използвайте високо-качествени продукти, когато става въпрос за сигурността Ви.

Обратно