Светлини и видимост

Колко е важно коректното регулиране на фаровете? Защо трябва да шофираме със запалени светлини и през деня? На какво да обръщаме внимание, когато ползваме фарове за мъгла? С тези и много други съвети ще Ви запознаем в текущата статия.

Колко е важно коректното регулиране на фаровете?

Неправилно насочените фарове са опасни не само за водача, но и за всички други участници в движението. Те не само че не осигуряват достатъчно осветление, но и заслепяват водачите на насрещните превозни средства. Затова е важно редовно да проверявате светлините си, за да шофирате винаги според правилата за безопасност. Bosch Car сервизите ще регулират и халогеновите ви фарове. Помнете: Халогеновите фарове трябва да се регулират, ако багажникът ви е много натоварен. Litronic/ксеноновите системи го правят автоматично.

Защо трябва да шофираме със запалени светлини и през деня?

Знаете ли, че шофирането със запалени светлини през деня е задължително в 20 страни от ЕС? Положителната статистика за пътно-транспортните произшествия в тези страни говори сама за себе си. Много по-лесно е да видиш автомобил със светещи фарове в мъгла, сняг или дъжд. Карането на фарове изтощава по-бързо крушките. Ето защо Бош разработи мощни автомобилни лампи като Plus 90 с превъзходната си светлинна ефективност или изключително дълготрайните Longlife Daytime. Не случайно автомобилистите редовно дават най-високите оценки на автомобилните лампи от Bosch, тъй като с тях можете да карате с постоянно включени светлини и през деня, и през нощта.

На какво да обръщаме внимание, когато ползваме фарове за мъгла?

Фаровете и задните светлини за мъгла повишават пътната безопасност, но при използването им трябва да се спазват някои правила.

Какво да помним:

Фаровете за мъгла се пускат, само когато видимостта е сериозно намалена от дъжд, мъгла или сняг. Задните светлини за мъгла трябва да се включват, само когато видимостта спадне под 50 m.

Защо качеството на чистачките е толкова важно?

Добрата видимост в голяма степен зависи от качеството на чистачките. Все пак те трябва да изпълнят 750 000 почистващи цикъла, съответстващи на площта на 80 футболни игрища. И като че ли това не стига, ами трябва и да устоят на най-контрастните атмосферни условия:

  • Температурни колебания между -30°C и 80°C с излагане на пряка слънчева светлина.
  • Замърсяване, насекоми, лед и т.н. по предното стъкло
  • Химически влияния

 

Кога трябва да сменим чистачките?

Дори и най-острият поглед не вижда добре, ако чистачките са износени. Въпреки това повечето шофьори не сменят чистачките, докато стърженето, съпровождащо всяка смяна на посоката, не ги изтормози окончателно. Тогава вече е твърде късно.

Неправилният монтаж на рамената на чистачките също може да причини ивици и размазване, така че най-добре е да дойдете при нас в сервиза. Ще монтираме правилно чистачките ви, а ако се налага, ще оборудваме автомобила ви с нови качествени продукти от Bosch, които ще осигурят оптимално почистване и в най-лошото време.

Какви са предимствата на качествената почистващата течност за стъкла?

Замърсяването, прахът и насекомите образуват филм на предното стъкло, който не може да бъде премахнат само с вода и представлява потенциален риск. Решението е специалната почистваща течност за стъкла, която предотвратява и заледяването на предното стъкло през зимата. Тя се предлага готова или като концентрат. Важно е да спазвате правилното съотношение на разреждане, за да постигнете желания ефект.

Висококачествен сервиз за Вашия автомобил

Заповядайте в Юни АУТО Bosch Car Service - експертите в сервизното обслужване на автомобили. Точното място за изключително качество на сервизната услуга за Вашия автомобил. Независимо, дали Ви трябва съвет, ремонт или текущо обслужване, ние можем да предложим пълния пакет - в комбинация с уникалния опит на Bosch, водещият световен доставчик за практически всички марки.

Обратно